Fete şi băieţi, materia pe care o vedeţi aici este preluată, cu permisiune!, de pe portalul de ştiri non-stop HotNews.md.
Aşa că vedeţi cum preluaţi, dacă preluaţi, ceva materie de pe blog. Luaţi seama la © ! ;)

23 decembrie 2010

Roluri de teatru pentru politicieni: Filat - Don Quijote; Lupu - Faust; Ghimpu - Ileana Cosânzeana

Cei patru principali actori politici de la Chişinău au toate şansele să se mute pe scena Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Bălţi şi să se aleagă cu roluri importante în spectacole.

Directorul Naţionalului din Bălţi, actorul şi regizorul Anatol Răcilă, a spus pentru DECA-press că i-ar accepta în trupa de actori pe Marian Lupu, Mihai Ghimpu, Vlad Filat şi Vladimir Voronin – liderii celor patru partide care au acces în Parlament.

Dacă ar fi să-i angajez în roluri, Răcilă a spus că îl vede pe Vlad Filat în pielea lui Don Quijote pentru că s-ar încadra perfect în acest rol.

„Lui Marian Lupu i-aş da rolul lui Faust pentru că ceea ce face pe scena politică i se potriveşte pentru acest rol, iar pe Mihai Ghimpu îl văd în rolul Ilenei Consânzene sau în cel al Revizorului”, a mai spus Anatol Răcilă.

„Cât priveşte Vladimir Voronin, încă nu s-a născut acel dramaturg care să scrie o piesă în care am găsi un rol potrivit pentru liderul comuniştilor”, a declarat directorul teatrului bălţean.

Anatol Răcilă este director al Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Bălţi de circa 20 de ani şi face teatru de 35 de ani. În toamna anului curent a fost decorat de Mihai Ghimpu cu „Ordinul de Onoare”.

http://hotnews.md/articles/view.hot?id=7413

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...